
امروزه از روش ترموگرافی بهصورت گسترده برای تشخیص عیوب در سازههای بزرگ صنعتی با سرعت بالا، تست نشتی، بازرسی سازههای مدرن، تست تجهیزات الکترونیکی و تجهیزات برق فشار قوی، پایش خوردگی و عایقکاری در پایپینگ، ممیزی انرژی و نشت حرارت در تجهیزات حرارتی، کارکرد نامطلوب تجهیزات دوار استفاده میشود.
تمام تجهیزات الکتریکی و مکانیکی گرما ساطع میکنند. دوربینهای مادون قرمز که به این تابش حرارتی حساس هستند، تفاوت دما بین نقاط مختلف سطح را شناسایی، اندازهگیری و قابل مشاهده برای چشم انسان می کنند.
الگوهای حرارتی غیرعادی یا غیرمنتظره معمولاً نشان دهنده مشکلی در تجهیزات هستند.
استفاده از ترموگرافی برای ارزیابی خوردگی در تجهیزات صنعتی با سرعت و دقت بالا امروز به سرعت در حال توسعه میباشد. مرکز ترموگرافی دانشگاه تهران، در این زمینه در موارد متعددی خدمات صنعتی ارائه کرده است.
از جمله کاربردهای این روش در عیبیابی تجهیزات صنعتی عبارتند از:
1- شناسایی اتصالات الکتریکی لق یا نشتیهای الکتریکی در در خطوط انتقال برق
2- شناسایی اضافه بار مدارها در تجهیزات الکتریکی و بردهای کنترلی
یک سیم با اتصال لق یا اکسید شده جریان بالایی مصرف میکندکه با چشم انسان قابل مشاهده نیست، دوربین حرارتی مادون قرمز گرمای ساطع شده از آن را تشخیص میدهد و به شناسایی این نقاط داغ کمک میکند.


3- شناسایی خرابی یا آسیبدیدگی عایقها و همچنین نشت حرارتی در تجهیزات حرارتی و کورهها
4-شناسایی نشتی حرارتی در کوره ها جهت عایق کاری مناسب
5- شناسایی یکنواختی دمای داخلی کوره

6- شناسایی خرابی یاتاقانهای دستگاهها
7- شناسایی روغنکاری ناکافی در تجهیزات مکانیکی
نمایش گرمای بیش از حد حرارتی در موتور میتواند ناشی از معیوب بودن یاتاقان، خروج از مرکز و یا اصطکاک بیش از حد باشد. این مساله در نهایت منجر به خرابی کامل موتور خواهد شد.

مرکز عالی جوش و آزمون های غیرمخرب دانشگاه تهران در کلیه زمینههای فوق دارای سوابق صنعتی و پژوهشی متعددی میباشد.