سازههای کامپوزیتی لانه زنبوری امروزه به طور گستردهای در صنایع فضایی و هوانوردی کاربرد دارند. کاربرد این سازهها به دلیل داشتن خواصی همچون چگالی کم، استحکام ویژه و صلبیت بالا و همچنین عایق بودن در برابر صدا و گرما، به شدت در حال افزایش میباشد. مشکل عمده این پوستهها حساسیت بالای آنها در برابر آسیب ضربه و استفاده نادرست میباشد. لیست عیوب متداول در این پوستهها بسیار وسیع است؛ عیوبی همچون لایه لایه شدن پوسته بیرونی، له شدن هسته، جدایش پوسته و نفوذ رطوبت داخل هسته را میتوان از مهمترین عیوب این پوستهها دانست. با افزایش شدید استفاده از سازههای لانه زنبوری، احتیاج به بازرسی سریع، کمی و دقیق برای تشخیص عیوب این سازهها به شدت احساس میشود. نظر به ساختار پیچیده این پوستهها، استفاده از روشهای کلاسیک بازرسی غیرمخرب در کنترل کیفیت این پوستهها دارای محدودیتهای زیادی میباشد و عمدتاً غیرممکن است. این در حالی است که استفاده از روش ترموگرافی، در بازرسی غیرمخرب این پوستهها موفقیتهای فراوانی را به همراه داشته است. تحقیقات متعددی در این حوزه در سراسر دنیا انجام شده و یا در حال انجام میباشد.
در این پروژه تدوین دستورالعمل اجرایی و انجام آزمون غیرمخرب ترموگرافی فعال در زمینه بازرسی و شناسایی عیوب کامپوزیتهای ساندویچی لانه زنبوری، انجام خواهد شد. در فاز اول جمعآوری، بررسی و دستهبندی منابع موجود و مطالعه سوابق به کارگیری روش ترموگرافی در بازرسی غیرمخرب پنلهای ساندویچی لانه زنبوری انجام خواهد شد. در فاز دوم، بررسی اصول تئوری و فنی روش ترموگرافی در تعیین و تحلیل عیوب و بررسی انواع روشهای معمول انجام آزمونهای ترموگرافی انجام شد. در انتها و در فاز سوم بازرسی غیرمخرب پنلهای ساندویچی لانه زنبوری به وسیله آزمایش ترموگرافی فعال صورت گرفت.
در ادامه بستر سخت افزاری و نرم افزاری مناسب جهت بازرسی غیرمخرب ساندویچ پنل های کامپوزیتی به روش حرارت نگاری لاک- این به صنعت تحویل گردید