
استفاده از تکنیک بازرسی ترموگرافی یا همان بازرسی با استفاده از امواج مادون قرمز به عنوان یک ابزار مفید و پیشرفته در میان روشهای مختلف پایش وضعیت و عیبیابی در حال گسترش است.
ترموگرافی مادون قرمز با کمک تجزیه و تحلیل اطلاعات حرارتی با استفاده از دستگاههای تصویربرداری حرارتی غیر تماسی انجام میپذیرد. ترموگرافی مادون قرمز برای تشخیص نقاط داغ، تلفات حرارتی، نشتی، عیوب عایق و غیره استفاده میشود تا پرسنل تعمیر و نگهداری بتوانند اقدامات مناسبی را برای رفع مشکل انجام دهند.
استفاده از این روش در عیبیابی سازههای کامپوزیتی نیز امروزه به عنوان یکی از قدرتمندترین روشها در حال استفاده و توسعه میباشد.
ترموگرافی مادون قرمز را میتوان به دو روش ترموگرافی منفعل و ترموگرافی فعال تقسیم نمود.
ترموگرافی منفعل تغییرات حرارتی یک ماده را با استفاده از یک دستگاه دوربین مادون قرمز بدون منابع تحریک حرارتی خارجی اندازهگیری میکند. در ترموگرافی منفعل، ویژگیهای مورد علاقه به طور غیرطبیعی در دمای بالاتر یا پایینتر از محیط مورد بازرسی قرار میگیرد.
بر خلاف ترموگرافی منفعل، ترموگرافی فعال نیاز به یک منبع گرما خارجی برای تحریک مواد تحت آزمایشات دارد. این تکنیک به صورت عمومی برای بازرسی غیرمخرب سازههای کامپوزیتی و پوششهای فلزات به صورت روز افزون در حال توسعه و استفاده میباشد.
